Woonbeton vloer Wat is een woonbeton vloer precies? | BEKO Woonbetonvloeren

Wat is een woonbeton vloer precies?

Woonbeton is een verzamelnaam voor woningvloeren op betonbasis. Een woonbeton vloer kan zowel strak als wat ruwer worden afgewerkt. Ook zijn verschillende kleuren mogelijk.

Beton is een natuurproduct. De hoofdbestanddelen zijn:  cement, zand en water. Beton staat bekend als een zeer sterk en hard product. Dit product is dan ook al heel lang een onmisbaar bouwmateriaal. De laatste jaren is beton als materiaal voor vloeren in woningen enorm populair geworden.  Dat is begrijpelijk, want een betonnen vloer ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt daarnaast ook een groot aantal voordelen.

 

Woonbeton vloer buiten

Woonbeton vloer buiten

Een woonbeton vloer voor buiten, bijvoorbeeld voor een terras of oprit, is een uitstekend idee.  Een betonvloer vormt een fraai strak en egaal geheel, en is net als de woonbeton vloer binnen makkelijk te onderhouden. Buiten wordt meestal voor een iets ruwere afwerking gekozen dan binnen: een soort antisliplaag. Ook wordt er bij het aanleggen van de vloer rekening mee gehouden dat water er makkelijk af kan stromen. Zo vormen er na een regenbui geen plassen op de vloer. .

Lees hier verder voor toepassingen van een betonvloer buiten:

 

Woonbeton vloer binnen

Woonbeton vloer binnen

Iedere ruimte in huis heeft een andere sfeer en andere eigenschappen, maar door de veelzijdigheid van woonbeton is er een geschikte woonbeton vloer voor elke kamer.

Lees hier meer over de toepassing van woonbeton in uw woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken!

 

De voordelen van een woonbeton vloer

 

  • Weinig onderhoud nodig: Eigenlijk zijn er nauwelijks bijzondere richtlijnen voor onderhoud. Pas op voor vetvlekken en beschadigen, maar dat geldt eigenlijk voor elke vloer. 
  • Energiebesparend:  een eigenschap van woonbeton is dat het warmte goed vasthoudt. Zo wordt warmteverlies beperkt. En dat helpt met het verlagen van uw energierekening!
  • Makkelijk schoon te maken: een woonbeton vloer is geheel naadloos, er kan dus geen vuil of stof in naden gaan zitten. 
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming: woonbeton vloeren zijn prima geschikt voor vloerverwarming. Dit zorgt namelijk voor gelijkmatige warmteverdeling van uw vloer, waardoor deze nog comfortabeler aanvoelt. 
  • Geschikt voor intensieve belasting: doordat woonbeton vloeren zo sterk zijn, kunnen ze zware belasting makkelijk aan. 
  • Duurzaam: een woonbeton vloer gaat lang mee. 
  • Comfortabel: in koude periodes helpt de woonbeton vloer mee om de warmte binnenshuis goed vast te houden. In warme periodes werkt de woonbeton vloer juist verkoelend.

 

Woonbeton is een natuurlijk materiaal, dat er prachtig uitziet en bijdraagt aan uw woongenot. Daarnaast biedt woonbeton ook nog eens veel voordelen. Woonbeton is sterk, onderhoudsarm en duurzaam!

undefined

 

Woonbeton vloer aanleggen

Voordat het aanleggen van de vloer kan beginnen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond voldoende vlak is en dat de wapening is aangebracht. Daarna kan het beton worden gestort. 

Hierna moet de vloer enige tijd uitharden. Hoe lang dit precies duurt, ligt onder andere aan de binnen- en buitentemperatuur en de luchtvochtigheid.

De volgende stap is het vlinderen, oftewel het egaliseren en afwerken van het beton. Door het vlinderen worden grovere betondeeltjes als het ware naar beneden geduwd, waardoor de oppervlakte mooi egaal wordt. Er zijn meerdere afwerkingen mogelijk, variërend van glad en fijn tot grof.

De laatste stap is het impregneren van de vloer. Het impregneren van een betonvloer houdt in dat we een beschermende laag aanbrengen. Deze laag trekt in het beton en zo wordt uw betonvloer beter beschermd tegen vlekken.

 

Woonbeton vloer bij u thuis?
Vraag of offerte? Wij helpen u graag verder!

Neem contact op
undefined

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord